Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Bezoekers WK BMX & UUF

Coronatoegangsbewijs
Update: 29-07-2021

Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland? Zoals een festival, cultureel uitje of sportactiviteit. Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de eigenaar of organisator van het evenement u vraagt om een coronatoegangsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U kunt deze 3 coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app.

3 manieren voor coronatoegangsbewijs

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

 • Vaccinatiebewijs:
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
 • Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor het evenement. (Per 13 juli 2021: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenementl)

Checklist naar het WK BMX:

Stap 1: Download de CoronaCheck-app of ga naar Coronacheck.nl

 • Download de CoronaCheck-app.
  CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
 • Of print een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl
  Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het  coronabewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Lukt het maken van een coronabewijs niet? Bijvoorbeeld omdat u geen smartphone of printer heeft? Lees de informatie over praktische problemen en oplossingen voor het coronabewijs.

Stap 2: Upload uw coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app

Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:

Upload vaccinatiebewijs

  • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl .
  • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
  • Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven) of de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

Heeft u geen  toestemming gegeven om uw gegevens te registreren bij het RIVM? Dan kunt u dit alsnog doen door contact op te nemen met de persoon die u geprikt heeft. Dit kan de huisarts, GGD of zorginstelling zijn. Met uw toestemming kunnen zij de vaccinatiegegevens alsnog delen met het RIVM.

Bent u geprikt door de huisarts en heeft u uw prik niet laten registreren bij het RIVM? Dan kan de huisarts vanaf 1 juli een coronabewijs voor u maken. Dit kunt u vanaf 1 juli aan uw huisarts vragen.

Upload herstelbewijs

Heeft u een positieve coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs af.

  • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl
  • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
  • De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

Als u een PCR-test heeft gehad, ontvangt u een Nederlandse en een internationale QR-code. Heeft u een antigeentest gehad dan ontvangt u een QR-code die alleen geldig is voor toegang binnen Nederland.

Heeft u corona gehad maar zich toen niet door de GGD laten testen?

  • Met 1 coronaprik bent u dan volledig gevaccineerd. Upload daarna het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app.
  • Heeft u nog geen coronaprik gehad? Laat u dan testen. Maak een testafspraak en upload een negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app. Bij een positieve testuitslag kunt u niet naar een evenement en gaat u in quarantaine

De uitslag van een  serologische coronatest is niet bruikbaar als herstelbewijs in de CoronaCheck-app.

Upload testbewijs

Bekijk de stappen voor een testbewijs ook in het filmpje Testen voor toegang(YouTube).

Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Bijvoorbeeld omdat uw vaccinatie niet verschijnt in de app? Lees de informatie over praktische problemen en oplossingen voor het coronabewijs.

 

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs.

Met de QR-code van het coronatoegangsbewijs ziet de persoon die uw code scant alleen uw:

 • voorletters van uw naam; en
 • geboortedatum.

De CoronaCheck-app laat niet zien of u getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. De persoon die de QR-code scant, ziet alleen een groen scherm.

Heeft u ondanks een geldig coronatoegangsbewijs toch klachten die passen bij het coronavirus. Kom dan niet naar de activiteit en laat u testen bij de GGD.

 

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangsticket

Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien. Dan mag u naar binnen.

 

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs voor evenementen? Kijk dan hier.