Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Eventorganisator

De organisatie van het WK BMX in 2021 is in handen van Papendal & TIG Sports. Daarnaast werken wij nauw samen met organiserende partners zoals het Ministerie van VWS, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, de KNWU en uiteraard de UCI. In samenwerking met onze partners, suppliers, supporters en mediapartners zorgen wij voor een spetterend WK in 2021.

Over Papendal

In augustus 2021 is het zover, BMX World Championships #OpPapendal. Het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem. En dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. Papendal is een Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO). Op een CTO trainen de beste talenten en topsporters in fulltime trainingsprogramma’s. Onder regie van de sportbond. Dat betekent trainen, wonen en studeren op één locatie. Met minimale reistijden. Alle benodigde begeleiding en voorzieningen zijn voor de topsporters voorhanden. Denk aan trainingsaccommodaties, onderwijsbegeleiding en medische voorzieningen. Maar ook sportwetenschappelijke ondersteuning, begeleiding op mentaal vlak en meer. Alles wat nodig is om talent optimaal te kunnen ontplooien.

Het belooft weer een spannende race te worden op de thuisbaan #OpPapendal. Kom met eigen ogen aanschouwen hoe de beste BMX-rijders van de wereld zich lanceren van een acht meter hoge startheuvel. Om vervolgens te proberen elkaar voor te blijven op een baan met vette sprongen en strakke bochten.

TIG Sports

Sportmarketingbureau TIG Sports is gespecialiseerd in het creëren, vernieuwen en organiseren van grootschalige sportevenementen. Begonnen in 2004 als golfpromotor is TIG Sports inmiddels uitgegroeid tot een multi-sportbedrijf actief binnen diverse sporten waaronder beachvolleybal, hockey, roeien, shorttrack, schaken, zeilen, zwemmen, urban sports, atletiek en nu ook BMX. Evenementen waar TIG Sports bij betrokken is als promotor dan wel als leverancier zijn het KLM Open, WK Hockey, WK Roeien, WK Beachvolleybal, Deloitte Ladies Open, EK Shorttrack, Olympic Experience en Finish van de Volvo Ocean Race.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Over Ministerie VWS

Nederland gezond en wel. Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). VWS stimuleert mensen tot gezond gedrag: meer bewegen, niet roken, matig alcoholgebruik en gezond eten. Sport bevordert de gezondheid, zorgt voor sociale contacten en draagt bij aan de zelfontplooiing. De ‘sportieve missie’ van het ministerie van VWS is het mogelijk maken dat iedereen op een verantwoorde manier kan sporten. Daarnaast besteedt het ministerie geld en aandacht aan topsport, zodat Nederland ook bij internationale toernooien een goede partij is. Het WK BMX is een prachtig evenement welke het ministerie VWS van harte toejuicht. Hier komt breedtesport en topsport mooi samen.

Over Provincie Gelderland

De Provincie Gelderland is jaarlijks nauw betrokken, als partner, bij de BMX wereldbekers. Ook in aanloop na het tijdens het komende WK in 2021 zullen zij als partner optreden in diverse side-events die wij organiseren. Zo is het eerste side-event: het aanleggen van diverse vaste en mobiele pumptracks in Gelderland al een daverend succes. Vanaf 2020 tot en met 2023 versterken zij het Gelderse sportklimaat door in te zetten op gezonde voeding en gezonde leefomgeving, sportevenementen, vrijwilligers, open clubs en vitale sportparken, talentontwikkeling en een duurzame sportinfrastructuur. Voor breedtesport en sporters met een beperking is daarbij veel aandacht.

Over Gemeente Arnhem

De Gemeente Arnhem ondersteunt initiatieven op het gebied van (sport) evenementen en daagt ondernemers uit om creatief te zijn in de organisatie van de evenementen. Al jaren is de Gemeente Arnhem partner van de BMX Wereldbekers en mogen natuurlijk ook niet ontbreken in aanloop naar en tijdens het WK BMX in 2021. Ook middels citymarketing en andere promotionele mogelijkheden draagt de Gemeente Arnhem bij aan het succesvol neerzetten van onze evenementen.

Bijbehorende tags

WK BMX