Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Boost Pumptracks is de Official Pumptrack Supplier van de WK BMX.

14 oktober 2020

In aanloop naar de WK BMX worden er in heel Nederland (voornamelijk Gelderland maar ook daarbuiten) pumptracks aangelegd. De pumptracks, in relatie met de WK BMX, worden aangelegd door de official supplier: Boost Pumptracks. We willen met deze pumptracks de maatschappelijke impact van het evenement te vergroten en zo een blijvende legacy creëren van de WK BMX 2021.

Daarnaast bieden de aangelegde pumptracks mogelijkheden voor sportprogramma’s door wijkteams / buurtsportcoaches etc. Dit bevordert de vitaliteit van jong en oud in dorpen en steden. Een groot aantal gemeenten in Gelderland en daarbuiten hebben al aangegeven interesse te hebben in het aanleggen van een pumptrack. Ook worden er andere pumptrack gerelateerde activiteiten verzorgt in aanloop naar de WK BMX 2021. Bijvoorbeeld:

  • Het plaatsen van mobiele pumptracks bij diverse (internationale) evenementen
  • Het verzorgen van clinics op de aan te leggen pumptracks
  • Het organiseren van WK BMX Pumptrack Battle (2 voorrondes + finale in centrum Arnhem)

Joost Wichman (eigenaar Boost Pumptracks): “Mijn passie is fietsen. Deze sport heeft mij veel plezier gebracht, met uiteindelijk een wereldtitel in het mountainbiken. De basis van mijn carrière ligt in de BMX, hier leer je de basis van het fietsen. Deze basis fietsbehendigheid komt ook zeker van pas in het verkeer, en vergoot de fietsveiligheid. Het plezier in het fietsen wil ik overbrengen op zoveel mogelijk mensen. Het WK BMX #OpPapendal geeft de mogelijkheid om veel mensen en met name kinderen in aanraking te laten komen met de wielersport, en dan vooral met de BMX. Met ons bedrijf Boost PumpTracks willen we hier graag aan mee werken om een zo groot mogelijk impact te maken met de WK BMX 2021.”

Joost vervolgt: “In samenwerking met Papendal, de wielerbond KNWU, en de provincie Gelderland gaan we door heel Gelderland verschillende Pumptracks aanleggen in de sportieve buitenruimte. Met deze Pumptracks willen we de drempel zo laag mogelijk maken en iedereen de mogelijkheid geven om in aanraking te komen met de wielersport. Naast de aanleg van de hardware, zullen we i.s.m. de KNWU, CIOS, gemeente Arnhem en de Gelderse Sportfederatie tevens een activatie programma met workshops en evenementen lanceren op scholen en in de steden om nog meer kinderen op de fiets te krijgen.”

Bijbehorende tags

Pumptrack Samenwerking WK BMX