Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Side events WK BMX 2021 succesvol afgetrapt

30 augustus 2020

Vandaag kwam de gehele Nederlandse BMX-top bijeen #opPapendal om samen het startsein te geven voor de side-events van het WK BMX in 2021. Aansluitend vond direct de eerste BMX-clinic door TeamNL plaats met kinderen van Zomerschool Arnhem.  

Volgend jaar, van 14 t/m 22 augustus 2021, worden de wereldkampioenschappen BMX gehouden #opPapendal. In totaal strijden er dan zo’n 3.500 BMX’ers om de wereldtitels, in diverse categorieën vanaf 8 jaar. Dat lijkt nog ver weg, maar toch zijn er in het kader van dit WK, nu al activiteiten gestart. De zogenaamde side-events, die zowel in aanloop naar als tijdens het WK gehouden worden. En de interesse is ongekend! Zo is de subsidie voor de aanleg van pumptracks (beschikbaar gesteld door de Provincie Gelderland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) al volledig toegekend. Binnen een week kwamen er al ruim 10 aanvragen bij ons binnen voor de aanleg van een pumptrack. Super gaaf dat deze pumptracks de aankomende tijd aangelegd kunnen worden.

Vandaag heeft de WK-organisatie in de persoon van Directeur Jochem Schellens (Papendal) samen met gedeputeerde Jan Markink (Provincie Gelderland), wethouders Jan van Dellen en Hans Vroome (Gemeente Arnhem) en directeur Thorwald Veneberg (KNWU), het startsein gegeven door BMX-toppers Niek Kimmann, Laura Smulders en Twan van Gendt weg te starten van de hoge startheuvel.

Aansluitend vond er nog een super gaaf side-event plaats. Zes kinderen van de Zomerschool Arnhem wonnen namelijk een prijsvraag en mochten, samen met een vriendje of vriendinnetje, deelnemen aan de eerste unieke TeamNL clinic, gegeven door twee rijders van BMX TeamNL. Mooi om het enthousiasme te zien bij de deelnemers! Zomerschool Arnhem mocht tevens een cheque met 200 gratis kaarten voor het WK 2021 in ontvangst nemen. We kijken ernaar uit om de kinderen volgend jaar op de tribunes te zien.

Natuurlijk vonden alle activiteiten geheel volgens de coronarichtlijnen plaats.

Bijbehorende tags

#OpPapendal WK BMX