Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Unieke kans: bouw een pumptrack in jouw gemeente!

15 juli 2020
Subsidieregeling beschikbaar in relatie tot WK BMX 2021

Met een aantrekkelijke subsidie biedt Hotel Papendal in aanloop naar het WK BMX 2021 iedereen de mogelijkheid om lokaal een vaste of mobiele pumptrack te realiseren. Deze subsidieregeling vanuit de Provincie Gelderland en het Ministerie van VWS draagt bij aan de invulling van het programma van side events in relatie tot het WK BMX in 2021.

Pumptracks zijn misschien wel dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: hoe krijgen we kinderen, tieners en zelfs volwassenen weer naar buiten en in beweging? Er is een prikkel, een uitdaging nodig! Het is snel, veilig en je hebt het eenvoudig onder de knie. Een pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft een kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel. Ook  huidige top BMX-ers als Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders zijn als kind op straat en in de speeltuin begonnen op een crossfiets. Zij maakten daar hun eerste sprongetjes en mogen zich inmiddels wereldkampioen noemen.

Provincie Gelderland is enthousiast als het gaat om kinderen, tieners en volwassenen meer te laten bewegen. De aanleg van een pumptrackbaan is dan ook een goed initiatief naast de reeds bestaande buitensport mogelijkheden. Daarnaast wordt op een leuke manier de motoriek verbeterd. Extra mogelijkheden die geboden worden zijn speciale clinics en natuurlijk een bezoek aan het WK zelf. Volgens gedeputeerde Jan Markink zijn deze pumptracks in aanloop naar het WK BMX 2021 een prachtig initiatief. “Met pumptracks kunnen we een mooie en zichtbare ‘legacy’ achterlaten na weer een prachtig evenement in onze provincie. Eentje waar kinderen en volwassen nog jaren fietsplezier aan kunnen beleven.”

Ook Jochem Schellens, directeur Hotel- en Sportcentrum Papendal, is blij om te zien dat dit initiatief wordt ondersteund door de Provincie Gelderland: “De samenwerking die Papendal heeft met de Provincie Gelderland is ontzettend waardevol. Dat we nu samen optrekken in dit mooie project laat wederom zien dat we kansen benutten om deze regio te versterken als het gaat om maatschappelijke initiatieven in de breedtesport en mensen in beweging te krijgen.”

Vanaf 3 augustus 2020 kan iedereen een aanvraag doen voor een vaste of mobiele pumptrack. Om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling dient wel te worden voldaan aan een aantal voorwaarden die gesteld zijn vanuit de Provincie Gelderland. Een belangrijke voorwaarde is dat er afspraken zijn gemaakt met de organisator van het WK BMX over de publicitaire en programmatische activatie in relatie tot het WK BMX. De maximaal aan te vragen subsidie bedraagt € 15.000,-. Tevens is er de mogelijkheid om aanspraak te maken op het Papendal Pumptrack Fonds, dat tot stand is gekomen in samenwerking met het Ministerie van VWS.

Voor meer informatie over de pumptracks, de voorwaarden of het aanvragen van een subsidie op grond van de subsidieregeling ‘Sportieve inrichting buitenruimte in het kader van het WK BMX 2021 om Arnhem, ga je naar https://www.gelderland.nl/Subsidies/sportieve-inrichting-buitenruimte-wereldkampioenschappen-BMX. Wilt u een beroep doen op het Papendal Pumptrack Fonds, neem dan contact op via https://wk.bmxpapendal.nl/side-events/pumptracks/

Bijbehorende tags

Nieuws Pumptrack Subsidie