Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Maatschappelijke thema’s

Sportcentrum Papendal is zich bewust van haar belangrijke maatschappelijke functie. Ook tijdens het WK BMX vinden we het erg belangrijk om aan te sluiten bij actuele maatschappelijke thema’s.

Sport, Voeding & Gezondheid
Papendal is al een aantal jaren ‘world leading’ als het gaat om topsportvoeding. Het Topsportrestaurant in de Arnhemhal is een groot succes, hier zijn door de jaren heen diverse innovaties ontwikkeld en getest. Papendal is niet voor niets partner in het samenwerkingsverband Eat2Move, dé innovatie-hub voor voeding en bewegen. Ook tijdens het WK BMX is gezonde voeding een belangrijk thema. Niet alleen wordt gezorgd voor voedzame maaltijden voor deelnemers en crew zodat zij optimaal kunnen presteren, ook voor fans is gezonde voeding voorhanden. Zo is voor de wereldbeker BMX in 2019 het foodconcept HAPPIE ontwikkeld, in samenwerking met de Provincie Gelderland en de Albert Heijn. Met HAPPIE tonen we aan dat gezond eten lekker en betaalbaar is, ook op een evenement.

Participatie
Deelname aan sport, essentieel voor een gezonde samenleving! Het WK BMX biedt een unieke kans voor breedtesporters om op dé gaafste BMX-baan van Nederland hun kunsten te vertonen, en natuurlijk om hun helden in actie te zien. Daarnaast willen we met diverse side-events in aanloop naar het kampioenschap de BMX-sport een boost geven. In Gelderland én in de rest van Nederland. Meer mensen enthousiast maken voor de (fiets)sport in het algemeen en BMX in het bijzonder!

Duurzaamheid
Een topsporter weet als geen ander hoe belangrijk energie is, zonder energie kun je niet presteren. En zo denken we er #OpPapendal ook over. Al jarenlang gaan we zorgvuldig om met energie, passen we duurzaamheidsaspecten toe in ieder (nieuw)bouwproject. Zo liggen er inmiddels ruim 3500 zonnepanelen op de verschillende daken #OpPapendal. En dat is belangrijk want het energieverbruik van zo’n groot sportcentrum staat gelijk aan dat van ongeveer 400 huishoudens. Ook tijdens het WK BMX is duurzaamheid een belangrijk thema. Denk aan het opwekken van eigen stroom, afvalscheiding en de keuze voor duurzame organisatieauto’s.

Inclusiviteit
Tijdens de WK BMX wordt aandacht besteed aan diverse speciale doelgroepen. Denk hierbij aan asielzoekers, mensen onder de armoedegrens of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Middels acties met gratis kaartjes krijgen deze groepen de mogelijkheid om het evenement te bezoeken.

Bijbehorende tags

Maatschappelijk Thema's