Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Pumptracks

In aanloop naar de WK BMX 2021 heeft BMX Papendal de mogelijkheid om in samenwerking met de Provincie Gelderland en het Ministerie van VWS een bijdrage te leveren aan initiatieven die een Pumptrack willen aanschaffen! Voldoet jouw aanvraag aan alle voorwaarden? Dan kun je een bijdrage ter waarde van maximaal € 30.000,- ontvangen!

Pumptracks zijn misschien wel dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: Hoe krijgen we kinderen, tieners, en zelfs volwassenen weer naar buiten en in beweging?

Er is een prikkel, een uitdaging nodig! Het is snel, veilig en je hebt het snel onder de knie. De pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft dé kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel. Daarnaast wordt op een leuke manier de motoriek verbeterd, wat o.a. de verkeersveiligheid bevorderd.

De bijdrage die je kunt ontvangen bestaat uit twee delen:

  • Regeling Sportieve inrichting openbare ruimte in relatie met de WK BMX Papendal
  • Papendal Pumptrack fonds

Zowel Papendal als de Provincie Gelderland doet een bijdrage aan extra aan te leggen tracks in Gelderland. Lees verder voor de volledige informatie!

Uitgelicht

Gralux Pumptrack Park

Uitgelicht

Asfalt Pumptrack Straight

Uitgelicht

Mobiele Pumptrack Container

Regeling pumptracks in Gelderland

Speciaal voor de aanleg van extra pumptracks in Gelderland heeft de Provincie Gelderland een regeling opengesteld die het mogelijk maakt een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland aan te vragen. Zie deze pagina voor meer informatie over deze regeling. (link naar webpagina van Provincie Gelderland).

Deze regeling kent een onderscheid tussen een mobiele en een vaste pumptrack.

  • Voor de mobiele pumptrack is bij de Provincie Gelderland € 12.500,- aan te vragen.
  • Voor de vaste pumptracks is bij de Provincie Gelderland € 15.000,- aan te vragen.

Bijbehorende tags

Bikes Pumptracks