Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Extra ‘tracks’ in Gelderland

Ieder dorp zijn eigen pumptrack

Afgelopen jaar konden gemeentes een aanvraag doen bij de Provincie Gelderland om een pumptrack in zijn of haar gemeente aan te leggen. Hiervoor was het mogelijk een subsidie aan te vragen. Naast deze subsidie was het ook mogelijk om via het Papendal Fonds een bijdrage te ontvangen. Van deze mogelijkheid is gretig gebruik gemaakt! Maar liefst 12 gemeentes leggen 14 vaste of mobiele pumptracks aan. Zelfs buiten de Provincie Gelderland zijn er gemeentes die een pumptrack laten aanleggen! Hoe gaaf is dat! Dit jaar zal gefaseerd de pumptracks aangelegd gaan worden.

Pumptracks zijn misschien wel dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: Hoe krijgen we kinderen, tieners, en zelfs volwassenen weer naar buiten en in beweging?

Er is een prikkel, een uitdaging nodig! Het is snel, veilig en je hebt het snel onder de knie. De pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft dé kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel. Daarnaast wordt op een leuke manier de motoriek verbeterd, wat o.a. de verkeersveiligheid bevorderd.

Vanuit de organisatie van het WK BMX 2021 wensen wij iedereen veel plezier op de nieuwe pumptrackbanen!

Vind hier waar al deze pumptracks te vinden zijn.

Uitgelicht

Arnhem

adres

Uitgelicht

Barneveld

adres

Uitgelicht

Oost Gelre

adres

Uitgelicht

Oude Ijsselstreek

adres

Uitgelicht

Renkum

adres

Uitgelicht

Rheden

adres

Uitgelicht

Schiedam

adres

Uitgelicht

Wijchen

adres

Uitgelicht

Rotterdam

adres

Uitgelicht

Montferland

adres

Bijbehorende tags

Bikes Pumptracks