Koop tickets nu

BMX-champions @Papendall! Be there!

Papendal logo diapositief

Ultimate Urban Festival

Ultimate Urban Festival

Het Ultimate Urban Festival is een unieke combinatie van urban sport, cultuur, dans en food. Voor jong en oud een dagje uit vol met optredens van verschillende artiesten en diverse dance-acts. Ook worden ‘onze’ Olympiërs gehuldigd en wordt er stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van Papendal. Tickets zijn nu te koop!

Voor wie nog niet bekend is met deze urban-scene: onder de noemer ‘Urban sports’ vallen onder andere BMX, freerunning, skaten en skateboarden. Bij deze sporten draait het om snelheid en behendigheid. In 2018 startten de KNWU, KNGU en Sportbedrijf Arnhem de Urban Sports Coalition, waarin men probeert jongeren op een leuke en passende manier in beweging te krijgen. Typerend van deze vorm van sport is het gebruiken van openbare ruimten. Op Papendal worden vanaf 14 augustus verschillende acts en activiteiten ingericht passend bij deze urban sports.

Jochem Schellens, directeur Papendal is blij met de bekendmaking van het Ultimate Urban Festival: ‘Het is fantastisch dat we naast zo’n groot mondiaal eindtoernooi ook het Ultimate Urban Festival kunnen organiseren. Op deze manier brengen we mensen, uiteraard op een verantwoorde manier, eindelijk weer samen en kan er optimaal genoten worden van (top)sport, muziek en cultuur.’

Uitgelicht

Sport

Sport

Uitgelicht

Streetart

Streetart

Uitgelicht

Dance

Dance

Uitgelicht

Music

Music

Uitgelicht

Mind the gap

Mind the gap

Uitgelicht

Battle square

Battle square

Uitgelicht

Streetcourse

Streetcourse

Uitgelicht

Daredevil Kidsplayground

Kinderactiviteiten

Bijbehorende tags

Festival Urban